گروه معماری لوتوس گسترده ترین شبکه توزیع ترمووود(چوب های ساختمانی) در استان همدان 

 

thermowood2

 

logo-seminar
>  برپایی سمینار فناوری های نوین در طراحی نمای ساختمان (همدان-شهریور ۹۴-هتل بین المللی باباطاهر)

 > حضور در نمایشگاه صنعت ساختمان – همدان – شهریور۹۳

 > حضور در نمایشگاه صنعت ساختمان – همدان – شهریور۹۴

 > حضور در نمایشگاه صنعت ساختمان – همدان – شهریور۹۵

 

گروه معماری لوتوس به عنوان گسترده ترین شبکه توزیع چوبهای ترمو در استان همدان فعالیت مینماید.این مجموعه از سال ۹۲ با اجرای بیش از ۱۲۰ پروژه خارجی (نما) و داخلی فعالیت خود در این زمینه را آغاز کرده است.

از سال های بسیار دور بشر به این مطلب پی برده بود که سوزاندن و نیم سوز کردن چوب مقاومت آن را در برابر بسیاری از عوامل جوی در محیط های بیرونی افزایش چشمگیر می دهد و در این راستا تحقیقات بسیار گسترده در کشورهای مختلف در این زمینه آغاز شد.

کشور فنلاند پس از سالها تحقیقات و آزمایش در زمینه تیمار حرارتی چوب ، به روش ترمووود (thermowood) دست یافت که به شرح زیر می باشد:

فاز اول :

ابتدا چوب ها را برش داده و به اشکال مختلف در می آورند و سپس در داخل دستگاه ترمووود آنها را تا ۱۰۰ و سپس ۱۳۰ درجه سانتی گراد تحت شرایط خاص گرما می دهند که این مطلب باعث خشک شدن چوب و کاهش رطوبت چوب می شود.

فاز دوم :

حرارت را ۱۸۰ تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد تحت همان شرایط بالا برده و در این حالت کلیه صمغ و رطوبت چوب خارج شده و به صفر نزدیک می شود و ساعتها در این دما و شرایط باقی می ماند و تمام قسمتهای چوب تا مرکز آن به رنگ قهوه ای روشن در می آید.

فاز سوم :

چوب آرام آرام سرد شده تا دمای آن به ۱۰۰ درجه سانتی گراد برسد و سپس با پاشیدن آب و بخار آب دمای آن را به دمای محیط می رسانند.در این مرحله چوب رطوبت جذب کرده و رطوبت نهایی آن به ۴ تا ۶ درصد می رسد.با استفاده از این روش ، عمده خصوصیات منفی چوب تقریباً از بین می روند.به دلیل دمای بالایی که چوب متحمل می شود ، زنجیره های سلولزی آن شکسته شده ، اسیدهای آن تجزیه شده و از هرگونه جانور میکروسکوپی و حشرات پاک می شود.بخش عمده رزین چوب از آن خارج می شود و آن قسمتی که باقی می ماند به شکل بلور در آمده و بی ضرر می گردد.پس از این فرایند ، چوب در مقابل سرما ، گرما ، بارندگی ، رطوبت ، حشرات و هرگونه تغییر شکل در محیط های بیرونی و داخلی مقاوم می شود.ترموچوب دارای دو روش استاندارد تولید thermo-S و thermo-D  می باشد. ترمو چوب به دو رده (CLASS) استاندارد در تولید تقسیم بندی می گردد:  CLASS THERMO-D و  CLASS THERMO-S

CLASS THERMO-S:

(حرف S در thermo-s  مخفف کلمه stability یا پایداری است)در این روش چوب تا ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرما می بیند و مقاومت آن بالا رفته و معمولاً برای محیط های داخلی به کار می رود و stability چوب افزایش پیدا کرده و در مقابل تغییرات ابعادی ، ثبات پیدا می کند. محصولات این روش ، بین ۶ الی ۸ درصد بسته به میزان رطوبت محیط ، تغییر ابعاد یا تورم خواهند داشت. گونه های سوزنی این محصولات برای استفاده در اجزای داخل ساختمان ، اتصالات در محیط خشک ، مبلمان داخل ، سونا ، اجزای درب و پنجره و گونه های پهن برگ برای اتصالات در هر آب و هوا، مبلمان ، کف پوش ، سونا و مبلمان فضای سبز توصیه می گردند.

CLASS THERMO-D:

(حرفD در thermo-D مخفف کلمه Durability یا دوام است) در این روش چوب تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد گرما می بیند و استحکام آن در مقابل کلیه عوامل جوی بالا رفته و Durability چوب افزایش یافته و برای استفاده در محیط های خارجی و محوطه های باز بسیار مناسب می باشند.محصولات این روش ، بین ۵ الی ۶ درصد بسته به میزان رطوبت محیط تغییر ابعاد یا تورم خواهند داشت. گونه های سوزنی این محصولات برای استفاده در نما و دیوار ، درب های بیرونی ، پشت پنجره ، سونا ، حمام و سرویس های بهداشتی ، کفپوش و مبلمان فضای سبز و گونه های پهن برگ برای تمام مصارف مشابه نوع S با رنگ تیره تر توصیه می گردند.

انواع چوبها

  • سخت چوبها :hard-wood

درختهای آنها پهن برگ هستند.برگ اکثر آنها در پاییز می ریزد. بافت چوب درختان پهن برگ تنها در زمانی که درخت برگ دارد، رشد می کند. رشد و نمو در بهار شروع می شود و به مرور در پاییز متوقف می شود.لذا حلقه سالیانه این درختان به صورت یکنواخت از چوب بهاره دارای رنگ روشن به طرف چوب پاییزه تیره رنگ تغییر می کند. نام سخت چوبها ، به دلیل نوع بافت آنها است و دلیل بر سخت تر بودن کلیه چوبهای این دسته نمی باشد.برخی از درختان پهن برگ عبارتند از:اش ، گردو ، انجیر ، بلوط ، چنار ، راش ، تبریزی ، سپیدار و افرا.این چوبها دارای دانسیته (چگالی) یا فاصله ملکولی کمتری هستند و به علت نداشتن گره های مرکزی از بافت خاصی برخوردارند که بسیار زیبا می باشد.

 

 

  • نرم چوبها :

این درختها برگهای سوزنی دارند.اکثراً همیشه سبز هستند(در پاییز برگهایشان نمی ریزد)البته غیر از انواع کاج اروپایی ،سرو و سیاه کاج با میوه های مخروطی شکل.بافت چوب درختان سوزنی برگ در طول سال ، زمان رشد بیشتری دارد.این نوع درختان در بهار و تابستان با شدت بیشتری رشد می کنندو سپس تا پایان فصل سرما این رشد و نمو به کندی می گراید و به آرامی ادامه پیدا می کند. به این دsoft-woodلیل ، چوب پاییزه و بهاره در حلقه سالیانه براحتی از یکدیگر تمیز داده می شوند و رنگ آنهااین مسئله را مشخص می کند.در فصل بهار ، به دلیل وجود آب فراوان و خاک سرشار از مواد غذایی موجب می شود که سلول های پهن با دیواره نازک تشکیل شوند و بافتی متخلخل ونسبتاً کمرنگ بوجود آورند اما با کاهش سرعت رشد در اواخر تابستان ، چوب پاییزه شکل می گردد که متشکل از الیاف دیواره ضخیم است و به ساقه مقاومت و استحکام مکانیکی می دهد و فشرده تر ، تیره تر و مقاوم تر از چوب بهاره می باشد.

۸۰ درصد از الواری که در جهان تولید و داد و ستد می شود از درختان نرم چوب به دست می آید.مراکز اصلی و سنتی تهیه و تولید این الوار در جهان فنلاند، اسکاندیناوی ، روسیه و آمریکای شمالی است.درختان کاج فنلاند از بهترین انواع چوبهای کاج در جهان هستند.زیرا شرایط اقلیمی خاص منطقه نیم قطبی فنلاند به گونه ایست که زمستانهای بلند و تابستان های کوتاه دارد و درختان تنها دو ماه از سال فرصت رشد دارند. رطوبت خاک بسیار بالاست و در تابستان ها شرایط ایده آلی برای یک جنگل قطبی وجود دارد.به علت کوتاه بودن تابستان درختها فرصت دارند به سمت آفتاب و مستقیم حرکت کنند.در نتیجه درختان بسیار صاف و مستقیم به طور عمودی رشد می کنند.

 

 

error: LOTUS DESIGN